Nieuwe corporate responsive website

In augustus 2013 heeft de 4TU.Federation haar compleet nieuwe corporate website gelanceerd, die volledig draait op het WebHare CMS. Met de nieuwe website wil 4TU meer aandacht vestigen op de samenwerking tussen de vier technische universiteiten in Nederland en de meerwaarde hiervan voor studenten, onderzoeksinstellingen en bedrijven.

Via het team van Universiteit Twente is WebHare benaderd voor de bouw en heeft Label305 het grafisch en functioneel design verzorgd. Naast de corporate desktopwebsite zijn er verschillende formaten ontwikkeld voor tablets en smartphones, zodat de site geschikt is voor alle devices.


Eenvoudig nieuwe subsites aanmaken en beheren in één CMS

4TU wilde met de nieuwe website één standaard aanbieden voor al haar opleidingen en instituten. Voor deze opleidingen en instituten kan nu op eenvoudige wijze een eigen aparte sectie worden aangemaakt (binnen de corporate website) en beheerd in 4TU-huisstijl. In het verleden moest er voor elk instituut een aparte website worden gebouwd, los van de corporate website. Dit kostte de medewerkers veel tijd, aangezien het wiel steeds opnieuw uitgevonden moest worden, al dan niet in 4TU-huisstijl.


Content altijd up-to-date

Een andere uitdaging was om de content op de website van 4TU up-to-date te houden en regelmatig te vernieuwen. In de nieuwe opzet kunnen alle instituten en opleidingen nu met één klik, nieuwsberichten doorzetten naar de corporate 4TU website. RSS-feeds en Twitter-berichten van de vier universiteiten vormen hiervoor een belangrijke basis.