Eligibility Check

Voor de meeste opleidingen in het hoger onderwijs gelden toelatingseisen. Het is voor een aankomend student prettig om snel te zien of hij of zij aan die eisen voldoet. De "Eligibility Check"-applicatie maakt het mogelijk om de bezoeker langs een lijst vragen te loodsen om zo diens geschiktheid te beoordelen. Zo kan steeds dieper worden doorgevraagd tot duidelijk is of de bezoeker door mag naar de afvalt, door mag naar de volgende vraag of (als alle vragen beantwoord zijn) aan alle toelatingseisen voldoet. De applicatie wordt onder diverse namen (e-check, eligibility check, admission check enz) ingezet, maar het doel is overal hetzelfde: een snelle en duidelijke indicatie.

Functies en mogelijkheden

Voor de bezoeker:

  • Snel duidelijkheid
  • Informatie over vervolgstappen
  • Makkelijk in te vullen

Voor de instelling:

  • Makkelijk in te richten en te onderhouden
  • Complexe vragen, eenvoudige interface
  • Hergebruik groepen met eisen

 De applicatie maakt het makkelijk om een complexe vragenlijst op eenvoudige en overzichtelijke wijze in elkaar te zetten. Sommige opleidingen hebben (deels) dezelfde eisen, bijvoorbeeld op taalgebied, en die zijn makkelijk te integreren: dat onderdeel kan dan in 1 keer voor alle relevante opleidingen ingesteld en/of aangepast worden. Ook kunnen er eisen worden toegevoegd waaraan de bezoeker nu niet, maar vóór de opleiding begint wel aan kan voldoen: bijvoorbeeld het behalen van een cursus. Na het invullen van het formulier zal de bezoeker geïnformeerd worden of hij of zij wel of niet toegelaten wordt, en welke dingen nog moeten worden geregeld.

Elk instituut heeft zijn eigen manieren van doen, dus uiteraard kan de applicatie worden aangepast om dat te faciliteren. Wil je hierover meer weten? Daarvoor hoef je geen uitgebreide vragenlijst te doorlopen, neem dan gewoon contact op.