Opleidingdatabases

EDU-DEX

Edudex

Niet alleen het hoger onderwijs, maar ook het volwassenenonderwijs heeft een standaard voor de uitwisseling van informatie. Via EDU-DEX gaan elke 24 uur de actuele gegevens over 55.000+ opleidingen en cursussen, van ruim 160 opleiders, naar vele honderden bedrijven, organisaties, overheden, portals en apps. 

De Stichting EDU-DEX heeft WebHare als partner gekozen voor de ontwikkeling en het technisch beheer van de database, en ook hier ontwikkelden wij een gebruiksvriendelijke applicatie voor de invoer door kleinere instellingen. Grotere instellingen kunnen vanuit hun eigen systemen via XML hun informatie aanbieden. Ook verzorgen wij een op maat gemaakte aansluiting op EDU-DEX voor enkele deelnemers. 

EDU-DEX groeit door, en WebHare faciliteert dat graag. 

Exporteren, importeren en koppelen

Het belangrijkste van een database is natuurlijk het in- en uitvoeren van gegevens. Wat dat betreft 'spreekt WebHare alle talen' en maken we het mogelijk om te importeren of exporteren in alle gangbare formaten, zoals XLSX, XML of andere databestanden, maar ook opgemaakte documenten als PDF zijn mogelijk. Ook kunnen onze applicaties en databases worden gekoppeld met zo ongeveer elk CMS, CRM, ERP, HCM, HXM of databasesysteem, waaronder Microsoft Dynamics, Exact, SAP Successfactors, SQL databases, en nog veel meer. Het spreek voor zich dat we de gegevens kunnen ook publiceren naar (mobiele) websites en apps.

Course Source System

Het 'Course Source System' vormt de bron van de opleidingsinformatie die door de Universiteit Twente intern én extern wordt verspreid. De invoer van de opleidingsinformatie is zoveel mogelijk gestroomlijnd en kan in een gebruiksvriendelijke applicatie worden gedaan - informatie wordt gevalideerd, meertalige velden kunnen eenvoudig worden gevuld en er wordt gebruik gemaakt van herbruikbare informatie voor zaken als locaties, collegegelden, startdata enzovoort.

De gegevens die in het Course Source System worden ingevoerd worden allereerst gebruikt op de website(s) van de Universiteit Twente zelf - deze bieden overzichten van bachelors en masters voor zoekende studenten waarbij de opleidingsinformatie wordt benut en verrijkt. Daarnaast maakt de database het erg makkelijk om deze (gestructureerde) informatie te koppelen met externe systemen zoals HOVI.

HOVI

HOVI (Hoger Onderwijs Voorlichtings Informatie) voorziet in afspraken en systemen om informatie over onderwijsinstellingen, opleidingen en voorlichtingsactiviteiten op gestandaardiseerde wijze beschikbaar te stellen ter ondersteuning van de studiekeuze.  Kijk hier voor meer informatie over de ontwikkeling van HOVI .

Cursussen

Naast vol- en deeltijdopleidingen en volwassenenonderwijs heeft WebHare ook applicaties ontwikkeld voor 'de kleinste vorm' van onderwijs - cursussen. Voor meerdere instellingen zijn systemen ontwikkeld waarbij cursisten zich kunnen oriënteren, aanmelden, betalen en op de hoogte laten houden via één centraal systeem. Herhalende cursusreeksen, gewenste voorkennis, herinneringsberichten, certificaten - aan bijna alles is gedacht, en afhankelijk van de gebruikers voegen we nog geregeld functies toe.