Cooper Tire & Rubber CompanyBrand websites Cooper & Avon

Cooper Tire & Rubber Company (since 1914) is een Amerikaanse bandenproducent met een wereldwijd netwerk van dealers, sinds de jaren negentig is het Engelse Avon Tyres ook onderdeel van Cooper Tire.  De nieuwe Brand Websites van Cooper Tire (Europe) en Avon Tyres (Europe) worden onderhouden in WebHare. 

Het banden assortiment van Cooper Tire en Avon Tyres is veelzijdig (Car, 4x4 & Pickup, Van, SUV/CUV, Motorcycle, Motorsport). Het creëren en onderhouden van producten en content voor meerdere landen-sites is lastig en kost doorgaans veel tijd. Daarom wordt WebHare nu ingezet als "digital engine"  voor de nieuwe Brand Websites van Cooper Tire (Europe) en Avon Tyres ​(Europe).

WebHare is multichannel publiceren vanuit één beheeromgeving.

PIM Systeem

Alle informatie over alle producten (banden) wordt centraal beheert in het WebHare PIM Systeem (Product Information System).

Het PIM systeem verzamelt automatisch data uit meerdere bronnen (ERP systemen , Voertuig/merken databases, etc) en zorgt dat deze data altijd actueel blijft. De producten worden in het PIM Systeem verder verrijkt met tekst, afbeeldingen, video's en extra metadata en alle producten kunnen meertalig gevuld worden (English, Dutch,​ ​French,​ ​German,​ ​Italian, etc).

Deze centrale producten catalogus is de bron voor alle Brand Websites en andere kanalen. Het PIM Systeem is flexibel en gebouwd om te kunnen groeien, toekomstige uitbreidingen kunnen later moeiteloos worden geïntegreerd.

CMS

De (meertalige) Brand Websites worden onderhouden met het CMS WebHare Publisher. Verschillende teams kunnen onafhankelijk van elkaar tegelijkertijd werken aan de content van hun eigen website terwijl de producten in de site, uit het PIM Systeem, altijd up to date zijn. Media en nieuws worden door meerdere websites tegelijk gebruikt.

Car/Tire matcher

Het hart van elke Cooper Tire en  Avon ​Tyres​ website is de Car/Tire​ ​matcher​, een uitgekiende zoekfunctie die je in een paar tellen bij de juiste banden brengt. In plaats van het aanvinken van talloze checkboxjes en pulldowns wordt je op een natuurlijke manier door het keuze proces geleid, ook op mobiel.


Dealer locator

Alle Cooper Tire en/of Avon Tyres dealers worden centraal opgeslagen in een dealer database binnen WebHare en op de diverse Brand Websites getoond bij

Op termijn kunnen de dealers ook hun eigen dealer pagina aanmaken binnen de site.