volkswagen team assist 

Waar moet er gespeeld worden? Hoe komen we daar? Wie rijd er? Vragen van voetballers, coaches en ouders die iedere week weer gesteld worden. Als oplossing bood Volkswagen de 'Team Assist': dé gratis rijschema assistent van Volkswagen voor amateurvoetballers en betrokkenen. Via de site en de gratis app voor iPhone en Android, bood Team Assist een overzicht van alle te spelen wedstrijden (rechtstreeks via de KNVB) plus een rijschema. 


HOE WERKT DE TEAM ASSIST?

Teamleden geven via de app aan bij welke wedstrijden ze aanwezig zijn, en of zij of hun ouders bij uitwedstrijden kunnen rijden. Daarnaast wordt aangegeven hoe groot een auto is en voor hoeveel wedstrijden iemand wilt rijden. Op basis van alle gegevens en beschikbaarheid berekent Team Assist per wedstrijd het optimale rijschema en geeft aan waar en op welk tijdstip iedereen zich dient te verzamelen. 

ALTIJD OP DE HOOGTE

Wijzigingen in het wedstrijdschema komen direct binnen via de KNVB en worden automatisch verwerkt in een nieuw rijschema plus routebeschrijving. Ook via de site en app kunnen teamleden eenvoudig wijzigingen doorgeven, waardoor iedereen constant op de hoogte is van de laatste stand van zaken. 

ONTWIKKELING

WebHare verzorgde de volledige implementatie van de frontend en backend, de integratie met Google maps, de koppeling met de KNVB, de berekening en optimalisatie van routes, het monitoren en beantwoorden van feedback en vragen, de verwerking hiervan in het systeem en het aanpassen van de FAQ. 

relevant partnership

De Team Assist werd van 2011 tot en met 2014 aangeboden door Volkswagen en de KNVB. Ruim één miljoen amateurvoetballers profiteerden van het partnership tussen beide partijen. Met de applicatie wist Volkswagen op een relevante en structurele wijze hun partnership met de KNVB te promoten en te verlengen.