Universiteit TwenteWebsites, applicaties en meer

Sinds 2001 maakt Universiteit Twente gebruik van WebHare. Meer dan 90% van alle informatie staat inmiddels weergeven op de 330.000 tellende pagina’s die zijn gepubliceerd met WebHare Publisher. De websites van WebHare worden onderhouden door duizenden medewerkers én studenten. Daarnaast werken ook faculteiten, onderzoeksinstituten, ondersteunende diensten en het college van bestuur 24/7 met het systeem.


Blik op de toekomst

Inmiddels zijn er ruim 640 openbare websites gepubliceerd en is er daarnaast een besloten intranet gebouwd voor Universiteit Twente. Al deze websites worden beheerd vanuit één backoffice. Samen met de UT zorgen we ervoor dat de website altijd up-to-date blijft en kijken we, met oog op de toekomst, constant vooruit.

Naast de reguliere updates, heeft er in 2014/2015 een grote update plaatsgevonden en zijn veel websites van de UT vervangen. Punten die hierbij centraal stonden zijn: mobiliteit & touchscreens (alle websites moesten geschikt zijn voor verschillende devices), structuur & hiërarchie, huisstijl en techniek.NEO - NEWS & EVENT APPLICATIE

Op de verschillende websites van de UT worden nieuwsberichten, events en onderwijsmededelingen geplaatst. In het verleden werden deze berichten afzonderlijk op de diverse sites geplaatst. Echter het nadeel hiervan is dat als een andere website van de UT het bericht over wil nemen, deze berichten geheel opnieuw geplaatst moeten worden, inclusief alle content. Bovendien is deze manier van werken slecht voor zoekmachines.

CUSTOM SOLUTION

Als oplossing hiervoor heeft WebHare de NEO applicatie gebouwd. Dit is een applicatie waarmee berichten op één centrale plek in het CMS worden geplaatst en beheerd. De redactie kan een bericht nu vanuit deze applicatie met één klik op hun website plaatsen. Ook het evenementenoverzicht wordt beheerd vanuit deze applicatie, waardoor er nu sprake is van één evenementenoverzicht voor de hele universiteit.  


“WEBHARE IS ECHTER VEEL MEER DAN ‘ALLEEN MAAR’ EEN CMS”

Lees meer over het WebHare CMS voor de UT in het blog van Universiteit Twente: