Ministerie van FinanciënFinancieel gezonde werknemers

Tijdens het symposium Wijzer in geldzaken in Amsterdam heeft Koningin Máxima officieel de website financieelgezondewerknemers.nl geopend. Financieel gezonde medewerkers is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het NIBUD, Divosa, NVVK en Wijzer in geldzaken.

Financieelgezondewerknemers.nl

62% van de werkgevers in Nederland heeft te maken met werknemers met financiële problemen. Dit is een van de uitkomsten uit het rapport ‘Personeel met schulden’ van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). De website financieelgezondewerknemers.nl moet werkgevers helpen bij het eerder signaleren van financiële problemen bij werknemers.

Naast de overige websites voor initiatiefnemer Wijzer in geldzaken heeft WebHare in samenwerking met ForResult ook deze case voor haar rekening genomen. De site draait volledig in het CMS WebHare Publisher. Wederom zijn we ontzettend trots op het resultaat en onze bijdrage aan dit mooie project.

gerichter hulp bieden

Op de website staat een breed aanbod aan tips, middelen en downloads om gerichter hulp te bieden en financiële gezondheid een plek te geven binnen organisaties. Bepaald gedrag en signalen kunnen er op wijzen dat medewerkers mogelijk geldzorgen hebben. In dit geval is op tijd bijsturen in belang voor werknemer en werkgever.

HANDIGE TOOLS

Onder andere de signaaltool helpt werkgevers om eventuele financiële problemen bij werknemers tijdig te herkennen. Naast het feit dat de website inzicht geeft in de mogelijkheden voor organisaties, wordt ook een concreet stappenplan aangeboden om alle tips in de praktijk toe te passen.